Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce miechunki są bardzo zdrowe. Zawierają witaminę C i witaminę A oraz żelazo, wapń, fosfor i potas. Zawarta w owocach niacyna przywraca sprawność stawom i uśmierza bóle reumatyczne. Zmniejsza ryzyko miażdżycy. Najlepiej zjadać je prosto z krzaczków. Smaczne są nalewki, galaretki czy frużelina, którą można wykorzystać do ciast, deserów a nawet mięs pieczonych.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7668
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 242
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2670
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 552
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7668
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 242
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2670
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 552
Składniki
Składniki zalewy gotować 5 minut na ostrym ogniu. Owoce wyjąć z osłonek, umyć i umieścić w małych słoiczkach. Zalać gorącą zalewą. Odwrócić słoiczki do góry dnem.Nie musimy pasteryzować. Przykryć grubym kocem.