Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce miechunki są bardzo zdrowe. Zawierają witaminę C i witaminę A oraz żelazo, wapń, fosfor i potas. Zawarta w owocach niacyna przywraca sprawność stawom i uśmierza bóle reumatyczne. Zmniejsza ryzyko miażdżycy. Najlepiej zjadać je prosto z krzaczków. Smaczne są nalewki, galaretki czy frużelina, którą można wykorzystać do ciast, deserów a nawet mięs pieczonych.
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 206
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 364
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10942
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 206
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 364
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10942
Składniki
Składniki zalewy gotować 5 minut na ostrym ogniu. Owoce wyjąć z osłonek, umyć i umieścić w małych słoiczkach. Zalać gorącą zalewą. Odwrócić słoiczki do góry dnem.Nie musimy pasteryzować. Przykryć grubym kocem.