Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce miechunki są bardzo zdrowe. Zawierają witaminę C i witaminę A oraz żelazo, wapń, fosfor i potas. Zawarta w owocach niacyna przywraca sprawność stawom i uśmierza bóle reumatyczne. Zmniejsza ryzyko miażdżycy. Najlepiej zjadać je prosto z krzaczków. Smaczne są nalewki, galaretki czy frużelina, którą można wykorzystać do ciast, deserów a nawet mięs pieczonych.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 17
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 27
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 142
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10973
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 274
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 17
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 27
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 142
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10973
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 274
Składniki
Składniki zalewy gotować 5 minut na ostrym ogniu. Owoce wyjąć z osłonek, umyć i umieścić w małych słoiczkach. Zalać gorącą zalewą. Odwrócić słoiczki do góry dnem.Nie musimy pasteryzować. Przykryć grubym kocem.