Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5164

Dodano:

Odsłon: 61820

Paprykę wg. tego przepisu robię od kilku lat, doskonała do sałatek, pizzy i do kanapek...

Składniki

  • 2 kg. papryki kolorowej
  • Na zalewę:
  • 0.5 szkl. octu
  • 2 szkl. wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
  • Dodatkowo: ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca
  • po 1łyżce oleju do każdego słoiczka
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie sparzyć w przegotowanej wodzie i układać w słoikach wcześniej należy do każdego dodać gorczycę, liść laurowy i ziele ang. 2 kulki.

  2. Przygotować zalewę, dokładnie wymieszać aby cukier i sól się rozpuściły.
    Zalać paprykę i do każdego słoiczka dodać po 1 łyżce oleju. Na wierzch dodać liść laurowy i ziele ang.

    Pasteryzować 10min. od momentu zagotowania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń