Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny zapas na zimę do spiżarni.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117816
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8275
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1975
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1471
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117816
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8275
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1975
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1471
Składniki
Wykonanie: Paprykę umyć, następnie włożyć na 3 minuty do wrzącej wody, wyjąć i przelać zimną wodą. Nadkroić nożem u nasady ogonka, odrzucić nasiona. Paprykę pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć do słoików i przyprawić (do każdego 2 ząbki czosnku, gałązka kopru, 3 ziarna pieprzu i 3 ziarna zioła angielskiego). W między czasie zagotować wodę z cukrem i solą, zdjąć z ognia i dodać ocet. Gorącą zalewą napełniać słoje. Zakręcić i odstawić do pasteryzacji na około 25 minut. Następnie wyjąć i przełożyć do schłodzenia.