Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak lata zamknięty z słoiku....:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413866
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413866
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2189
Składniki
Paprykę myjemy. Kroimy na połówki i oczyszczamy z nasion.
kilogram papryki zasypujemy 1 łyżką soli i odstawiamy na 2-3 godzinki
przygotowujemy zalewe. Do wody dodajemy ocet, cukier i 2 niepełne łyżeczki soli. Gotujemy wszystko.
do słoika wkładamy 2 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, ząbek czosnku, kawałeczek korzenia chrzanu, niepełną łyżeczkę gorczycy i koper.
wkładamy ciasno do słoików paprykę, zalewamy gorącą zalewą i wlewamy odrobinę oleju. Zakręcamy mocno słoiki i pasteryzujemy okolo 15 minut.