Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak lata zamknięty z słoiku....:)
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1452
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5659
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 327
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1452
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5659
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 327
Składniki
Paprykę myjemy. Kroimy na połówki i oczyszczamy z nasion.
kilogram papryki zasypujemy 1 łyżką soli i odstawiamy na 2-3 godzinki
przygotowujemy zalewe. Do wody dodajemy ocet, cukier i 2 niepełne łyżeczki soli. Gotujemy wszystko.
do słoika wkładamy 2 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, ząbek czosnku, kawałeczek korzenia chrzanu, niepełną łyżeczkę gorczycy i koper.
wkładamy ciasno do słoików paprykę, zalewamy gorącą zalewą i wlewamy odrobinę oleju. Zakręcamy mocno słoiki i pasteryzujemy okolo 15 minut.