Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak lata zamknięty z słoiku....:)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6979
Polecam.
Odsłon: 127
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5287
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2443
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6979
Polecam.
Odsłon: 127
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5287
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2443
Składniki
Paprykę myjemy. Kroimy na połówki i oczyszczamy z nasion.
kilogram papryki zasypujemy 1 łyżką soli i odstawiamy na 2-3 godzinki
przygotowujemy zalewe. Do wody dodajemy ocet, cukier i 2 niepełne łyżeczki soli. Gotujemy wszystko.
do słoika wkładamy 2 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, ząbek czosnku, kawałeczek korzenia chrzanu, niepełną łyżeczkę gorczycy i koper.
wkładamy ciasno do słoików paprykę, zalewamy gorącą zalewą i wlewamy odrobinę oleju. Zakręcamy mocno słoiki i pasteryzujemy okolo 15 minut.