Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na paprykę na zimę zapraszam po przepis.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych pokroić w paski dowolnej grubości , sparzyć w garnku 0,5 godziny .Do każdego słoika kilka ziaren ziela angielskiego i pieprz w ziarnkach kilka goździków, liść laurowy,.5 szkl wody, 1 szkl octu, 1 łyżka soli składniki zagotować. Ułożoną ciasno w słoikach paprykę zalać zalewą i patetyzujemy na mokro 15-20.Gotowe słoiki odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły .