Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na paprykę na zimę zapraszam po przepis.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7476
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2420
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7476
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2420
Składniki
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych pokroić w paski dowolnej grubości , sparzyć w garnku 0,5 godziny .Do każdego słoika kilka ziaren ziela angielskiego i pieprz w ziarnkach kilka goździków, liść laurowy,.5 szkl wody, 1 szkl octu, 1 łyżka soli składniki zagotować. Ułożoną ciasno w słoikach paprykę zalać zalewą i patetyzujemy na mokro 15-20.Gotowe słoiki odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły .