Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem idealna papryka marynowana. Delikatna, chrupiąca, z lekkim posmakiem zdrowego czosnku. Serdecznie polecam.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
Składniki
Paprykę oczyścić, dokładnie umyć i pokroić w ósemki. Paprykę włożyć do słoików (dość ciasno) razem z czosnkiem - po 2 ząbki na słoik. Z podanych proporcji wychodzi ok. 3 słoików
Przygotować zalewę: Zagotować wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, sól, cukier, olej i ocet. Chwilkę pogotować, aby aromaty dobrze się połączyły.
Przygotowaną w słoikach paprykę z czosnkiem zalać gorącą zalewą. Mocno zakręcić słoiki i pasteryzować ok. 15 minut. Po pasteryzacji słoiki ułożyć na ściereczce do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia. SMACZNEGO!