Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem idealna papryka marynowana. Delikatna, chrupiąca, z lekkim posmakiem zdrowego czosnku. Serdecznie polecam.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Paprykę oczyścić, dokładnie umyć i pokroić w ósemki. Paprykę włożyć do słoików (dość ciasno) razem z czosnkiem - po 2 ząbki na słoik. Z podanych proporcji wychodzi ok. 3 słoików
Przygotować zalewę: Zagotować wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, sól, cukier, olej i ocet. Chwilkę pogotować, aby aromaty dobrze się połączyły.
Przygotowaną w słoikach paprykę z czosnkiem zalać gorącą zalewą. Mocno zakręcić słoiki i pasteryzować ok. 15 minut. Po pasteryzacji słoiki ułożyć na ściereczce do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia. SMACZNEGO!