Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miód to w kuchni siostry Anastazji stały bywalec. Używa go do słodzenia herbat i kompotów, do pieczenia ciasteczek, a także jako element marynat. Miód w marynowanej papryce powoduje, że staje się łagodniejsza i nabiera charakterystycznego smaku. Jeśli choć raz przygotujesz marynowaną paprykę z miodem, będziesz ją konserwować tylko w ten sposób i nie wrócisz już do starych przepisów. Do przygotowania marynaty użyj miodu lipowego lub wielokwiatowego.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3724
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 371
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 685
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3724
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 371
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 685
Składniki
Przygotuj zalewę. W dużym garnku zagotuj wodę, cukier, miód oraz ocet i zostaw do ostygnięcia.
Umyj papryki, wytnij gniazda nasienne i przekrój każdą na 4-5 części. Do każdego słoiczka wsyp przyprawy, pokrojony w plasterki czosnek i łyżeczkę oliwy. Ciasno układaj fragmenty papryki, zalej zalewą i mocno zakręć słoiki.
Pasteryzuj paprykę przez 5-7 minut od momentu zagotowania wody, dzięki czemu warzywo nadal pozostanie chrupiące. Jeśli preferujesz miększe papryki, zwiększ czas pasteryzacji do 10-15 minut. Następnie ostrożnie wyjmij słoiki z garnka, ustaw do góry dnem i pozwól wystygnąć. Papryka potrzebuje kilku dni, aby przejść smakiem marynaty, a później nadaje się do jedzenia. Słoiki przez zimę przechowuj w spiżarce.