Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w keczupie to oryginalny, słodko-kwaśny sos, który możesz wykorzystać na wiele sposobów. Jest bardzo smaczna podana na ciepło, jako dodatek do dań mięsnych albo sos do makaronu. Możesz też wykorzystać ją jako dip do przekąsek lub użyć zamiast zwykłego keczupu do przygotowania kanapek.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Umyj papryki i usuń z nich gniazda nasienne. Pokrój w paseczki. Obgotuj przez kilka minut.
Obierz cebule i pokrój w piórka. Przelej na sitku wrzątkiem.
Połącz w garnku składniki zalewy – oba keczupy, ocet, olej, cukier, sól i curry. Zagotuj, cały czas mieszając – do połączenia składników.
Wsyp do gotującej się zalewy paprykę i cebule. Dodaj także drobno posiekany czosnek. Duś na wolnym ogniu przez około pół godziny, co pewien czas mieszając.
Paprykę w keczupie przełóż do wyparzonych słoików i szczelnie zakręć. Ustaw słoiki na wieczkach (do góry dnem) do wystudzenia.
Jeśli chcesz przedłużyć trwałość papryki w keczupie, zapasteryzuj ją. Ustaw słoiki w garnku wyłożonym ściereczką (w pewnej odległości od siebie) i zalej wodą w temperaturze pokojowej – do 2/3 wysokości słoików. Zagotuj. Gotuj około 15 minut od chwili, gdy woda zacznie wrzeć.
Zapasteryzowaną paprykę przechowuj w chłodnym, ocienionym miejscu.