Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w keczupie to oryginalny, słodko-kwaśny sos, który możesz wykorzystać na wiele sposobów. Jest bardzo smaczna podana na ciepło, jako dodatek do dań mięsnych albo sos do makaronu. Możesz też wykorzystać ją jako dip do przekąsek lub użyć zamiast zwykłego keczupu do przygotowania kanapek.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1677
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3148
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26573
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1677
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3148
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26573
Składniki
Umyj papryki i usuń z nich gniazda nasienne. Pokrój w paseczki. Obgotuj przez kilka minut.
Obierz cebule i pokrój w piórka. Przelej na sitku wrzątkiem.
Połącz w garnku składniki zalewy – oba keczupy, ocet, olej, cukier, sól i curry. Zagotuj, cały czas mieszając – do połączenia składników.
Wsyp do gotującej się zalewy paprykę i cebule. Dodaj także drobno posiekany czosnek. Duś na wolnym ogniu przez około pół godziny, co pewien czas mieszając.
Paprykę w keczupie przełóż do wyparzonych słoików i szczelnie zakręć. Ustaw słoiki na wieczkach (do góry dnem) do wystudzenia.
Jeśli chcesz przedłużyć trwałość papryki w keczupie, zapasteryzuj ją. Ustaw słoiki w garnku wyłożonym ściereczką (w pewnej odległości od siebie) i zalej wodą w temperaturze pokojowej – do 2/3 wysokości słoików. Zagotuj. Gotuj około 15 minut od chwili, gdy woda zacznie wrzeć.
Zapasteryzowaną paprykę przechowuj w chłodnym, ocienionym miejscu.