Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić paprykę w keczupie na zimę do słoików - sprawdzony przepis krok po kroku. Marynowana w keczupie papryka na zimę z pachnącymi przyprawami - curry i oregano. No oczywiście można by i bez tych przypraw...jednak dzięki curry i oregano, papryka pachnie niczym pizza z pieca ;) Z tej ilości składników wyjdzie 5 litrów sałatki paprykowej, idealnej do obiadu, na kanapki lub jako sos do pizzy. Polecam Wam przepis, ulepszajcie go :) Pięknie pozdrawiam :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, zagotowujemy - dusimy około 30 minut, ewentualnie doprawiamy do smaku. Gotową sałatkę przekładamy do czystych i wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy- pasteryzujemy 15 minut. Gorące słoiki odwracamy do góry dnem, przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy do wystudzenia. Po ostygnięciu przenosimy słoiki w chłodne i ciemne miejsce na przechowanie.
Smacznego :)