Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubata łyżka tej pasty odpowiada 1 kupnej kostce rosołowej.
maszynka do mielenia, słoiczki,
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Wszystkie natki i obrane korzenie myjemy i razem z łodygami mielimy przez sitko 4 mm. Wlewamy 100 ml oleju, wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie wszystko mieszamy. Pomieszaną masą napełniamy słoiczki 200 ml - 300 ml. Pasteryzujemy 60 minut od momentu zagotowania. Taki czas pasteryzacji dałem gdyż warzywa były surowe. Za pasteryzowane słoiczki studzimy i wynosimy do piwnicy. Otwarty słoik trzymamy w lodówce, 1 łyżka pasty równa jest jednej kostce. Polecam :)