Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta paprykowa jest doskonałym dodatkiem do kanapek, sosów, zup i dań mięsnych. Trochę pracochłonna ale pyszny smak wynagrodzi trud przygotowania.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 55
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9307
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1131
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 55
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9307
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1131
Składniki
Papryki myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne wraz z nasionami. Ząbki czosnku obieramy. Na blaszce układamy paprykę skórką do góry i ząbki czosnku. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210-220 stopni C, pieczemy do czasu aż skórka ściemnieje, wyjmujemy z piekarnika, nakrywamy folią i odstawiamy na 30 min. Następnie z papryki zdejmujemy skórkę. Do garnka wlewamy olej, przekładamy paprykę i czosnek, wlewamy ocet winny i drobno posiekaną papryczkę chili /ja dodaję dwie szt. ale jeśli ktoś woli łagodniejsze smaki może dodać jedną/. Wszystko miksujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Zagotowujemy i podgrzewamy często mieszając do czasu aż woda odparuje i sos mocno zgęstnieje. Gotową pastę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.