Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszkańcy Bieszczad robią go na życzenie gości.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 417
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1035
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 386
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 417
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1035
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 386
Składniki
Wykonanie: Grzyby zalać wodą, namoczyć przez kilka godzin, ugotować do miękkości. Odcedzić a wodę z gotowania zachować do namoczenia bułek. Na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę. Przygotowane grzyby zmielić lub drobno posiekać, połączyć z cebulą i dobrze odciśniętymi bułkami i całość chwilę podsmażyć stale mieszając. Dodać natkę pietruszki, połączyć z żółtkami jajek i śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej formy, piec w temperaturze 180 stopni przez jedną godzinę.