Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszkańcy Bieszczad robią go na życzenie gości.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 35
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 103
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 35
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 103
Składniki
Wykonanie: Grzyby zalać wodą, namoczyć przez kilka godzin, ugotować do miękkości. Odcedzić a wodę z gotowania zachować do namoczenia bułek. Na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę. Przygotowane grzyby zmielić lub drobno posiekać, połączyć z cebulą i dobrze odciśniętymi bułkami i całość chwilę podsmażyć stale mieszając. Dodać natkę pietruszki, połączyć z żółtkami jajek i śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej formy, piec w temperaturze 180 stopni przez jedną godzinę.