Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SALSA PICO de GALLO san Sebastian czyli pomidory ( w tym wypadku żołte ) , papryczki chilli (w tym wypadku zamiast serrano użyłem Black chilli ) plaserek cebuli i zielenina (w moim wypadku ziele Guasco (żóltnica drobnokwiatowa) Pochodzenie nazwy tej potrawy jest dość zaskakujące bo.. Wielu rdzennych mieszkańców regionu Sonoran w Meksyku wyjaśnia, że salsa została tak nazwana, ponieważ papryka serrano czy inna użyta w tej marynacie przypomina kształtem dziób koguta. Chociaż .. Według pisarki kulinarnej Sharon Tyler Herbst - pico de gallo („dziób koguta”) nosi taką nazwę, ponieważ pierwotnie ludzie jedli go, ściskając kawałki między kciukiem a palcem wskazującym.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5536
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12028
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5130
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1455
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5536
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12028
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5130
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1455
Składniki
Wymienione słoiki należy umieścić w słoiku przy czym nie ma potrzeby ic siekania , gdyż posiekać można gdy się ukiszą i tuż przed podaniem na talerz :) Całość zalewamy zimną osoloną łyżką soli wodą z dodatkiem soku z limonki i zamkykamy słoik i niech się kisi :)