Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SALSA PICO de GALLO san Sebastian czyli pomidory ( w tym wypadku żołte ) , papryczki chilli (w tym wypadku zamiast serrano użyłem Black chilli ) plaserek cebuli i zielenina (w moim wypadku ziele Guasco (żóltnica drobnokwiatowa) Pochodzenie nazwy tej potrawy jest dość zaskakujące bo.. Wielu rdzennych mieszkańców regionu Sonoran w Meksyku wyjaśnia, że salsa została tak nazwana, ponieważ papryka serrano czy inna użyta w tej marynacie przypomina kształtem dziób koguta. Chociaż .. Według pisarki kulinarnej Sharon Tyler Herbst - pico de gallo („dziób koguta”) nosi taką nazwę, ponieważ pierwotnie ludzie jedli go, ściskając kawałki między kciukiem a palcem wskazującym.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 26
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12101
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16270
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 26
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12101
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16270
Składniki
Wymienione słoiki należy umieścić w słoiku przy czym nie ma potrzeby ic siekania , gdyż posiekać można gdy się ukiszą i tuż przed podaniem na talerz :) Całość zalewamy zimną osoloną łyżką soli wodą z dodatkiem soku z limonki i zamkykamy słoik i niech się kisi :)