Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja uwielbiam marynowane pieczarki, a takie domowe są najlepsze. Kupiłam je tanio, więc postanowiłam zrobić kilka słoików. Zimą będzie jak znalazł. Idealne jako dodatek do sałatek lub obiadu.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1402
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18565
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 5262
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1038
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1402
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18565
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 5262
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1038
Składniki
Pieczarki dokładnie płuczemy. Wsypujemy je do dużego wysokiego garnka, zalewamy wodą i dodajemy ocet i sól.
Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy tak około 5 minut. Odcedzamy i przelewamy je zimną wodą.
Do każdego wyparzonego słoika wkładamy gorczycę, liść laurowy, cebulę, pieprz i ziele angielskie.
Do tak przygotowanych słoików wkładamy ugotowane pieczarki. Składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i zalewamy nią pieczarki.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu słoiki z pieczarkami odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))