Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja uwielbiam marynowane pieczarki, a takie domowe są najlepsze. Kupiłam je tanio, więc postanowiłam zrobić kilka słoików. Zimą będzie jak znalazł. Idealne jako dodatek do sałatek lub obiadu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 314
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2528
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 314
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2528
Składniki
Pieczarki dokładnie płuczemy. Wsypujemy je do dużego wysokiego garnka, zalewamy wodą i dodajemy ocet i sól.
Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy tak około 5 minut. Odcedzamy i przelewamy je zimną wodą.
Do każdego wyparzonego słoika wkładamy gorczycę, liść laurowy, cebulę, pieprz i ziele angielskie.
Do tak przygotowanych słoików wkładamy ugotowane pieczarki. Składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i zalewamy nią pieczarki.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu słoiki z pieczarkami odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))