Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja uwielbiam marynowane pieczarki, a takie domowe są najlepsze. Kupiłam je tanio, więc postanowiłam zrobić kilka słoików. Zimą będzie jak znalazł. Idealne jako dodatek do sałatek lub obiadu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5283
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5283
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Pieczarki dokładnie płuczemy. Wsypujemy je do dużego wysokiego garnka, zalewamy wodą i dodajemy ocet i sól.
Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy tak około 5 minut. Odcedzamy i przelewamy je zimną wodą.
Do każdego wyparzonego słoika wkładamy gorczycę, liść laurowy, cebulę, pieprz i ziele angielskie.
Do tak przygotowanych słoików wkładamy ugotowane pieczarki. Składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i zalewamy nią pieczarki.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu słoiki z pieczarkami odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))