Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka pieczona w piekarniku, obrana ze skórki zalana sosem własnym z dodatkiem oleju, octu winnego, soli i cukru, przełożona plastrami czosnku. Dosłownie rozpływa się w ustach:)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14935
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4719
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 643
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14935
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4719
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 643
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Składniki
Papryki myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i pesteczki. Połówki papryk układamy na blaszce lub w płaskim naczyniu żaroodpornym skórką ku górze i skrapiamy olejem /2-3 łyżki/. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy do czasu aż skórka będzie ciemna. Naczynie z papryką szczelnie nakrywamy folią i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie z papryk zdejmujemy skórkę - robimy to nad naczyniem w którym się piekła, gdyż sok z papryki będzie nam potrzebny.. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. W słoikach układamy plastry papryki przekładając czosnkiem. Sok z papryki /ten z naczynia żaroodpornego/ mieszamy z octem winnym, pozostałym olejem, solą i cukrem i wlewamy do słoików z papryką. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min. * Ocet winny możemy zastąpić sokiem z cytryny.