Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już mówiłam, że koniec z zaprawami z ogórków. Ale spróbowałam u koleżanki pysznych pieprznych ogórków prostych i szybkich w przygotowaniu więc jeszcze się skusiłam na kilka słoików. Polecam:)
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4170
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8584
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 864
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 951
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4170
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8584
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 864
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 951
Składniki
Ogórki myjemy i wzdłuż przekrawamy na połówki lub ćwiartki. Cebule kroimy na plastry. Z podanych składników: wody, cukru, octu, pieprzu mielonego, słodkiej papryki mielonej i soli zagotowujemy zalewę i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Do każdego słoika wkładamy plaster cebuli, 2 ziarna ziela angielskiego i układamy pionowo ogórki. Słoiki napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.