Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłam się oprzeć, małosolne przed połowa kwietnia!
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 27087
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26981
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 27087
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26981
Składniki
Ogórki najlepiej zostawić w zimnej wodzie na godzinę. Potem myje się je dokładnie i odcina końcówki- szybciej przejdą smakiem. Ogórki układa się w słoju, dodaje się, czosnek, łodyżki kopru i coś dla ostrości, u mnie chili w płatkach. W zagotowanej wodzie rozpuszcza się sól. Powinna to być bardzo czubata łyżka- lub 1,5 jeśli mamy płaskie łyżki. Woda powinna być tak słona, że aż gorzka. Ogórki zalewa się jeszcze gorącą wodą, najlepiej jest je czymś przycisnąć aby nie wypływały. Po trzech dniach będą gotowe.
Smacznego :)