Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłam się oprzeć, małosolne przed połowa kwietnia!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Składniki
Ogórki najlepiej zostawić w zimnej wodzie na godzinę. Potem myje się je dokładnie i odcina końcówki- szybciej przejdą smakiem. Ogórki układa się w słoju, dodaje się, czosnek, łodyżki kopru i coś dla ostrości, u mnie chili w płatkach. W zagotowanej wodzie rozpuszcza się sól. Powinna to być bardzo czubata łyżka- lub 1,5 jeśli mamy płaskie łyżki. Woda powinna być tak słona, że aż gorzka. Ogórki zalewa się jeszcze gorącą wodą, najlepiej jest je czymś przycisnąć aby nie wypływały. Po trzech dniach będą gotowe.
Smacznego :)