Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłam się oprzeć, małosolne przed połowa kwietnia!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24900
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24900
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Składniki
Ogórki najlepiej zostawić w zimnej wodzie na godzinę. Potem myje się je dokładnie i odcina końcówki- szybciej przejdą smakiem. Ogórki układa się w słoju, dodaje się, czosnek, łodyżki kopru i coś dla ostrości, u mnie chili w płatkach. W zagotowanej wodzie rozpuszcza się sól. Powinna to być bardzo czubata łyżka- lub 1,5 jeśli mamy płaskie łyżki. Woda powinna być tak słona, że aż gorzka. Ogórki zalewa się jeszcze gorącą wodą, najlepiej jest je czymś przycisnąć aby nie wypływały. Po trzech dniach będą gotowe.
Smacznego :)