Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłam się oprzeć, małosolne przed połowa kwietnia!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15099
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3215
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8899
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15099
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3215
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8899
Składniki
Ogórki najlepiej zostawić w zimnej wodzie na godzinę. Potem myje się je dokładnie i odcina końcówki- szybciej przejdą smakiem. Ogórki układa się w słoju, dodaje się, czosnek, łodyżki kopru i coś dla ostrości, u mnie chili w płatkach. W zagotowanej wodzie rozpuszcza się sól. Powinna to być bardzo czubata łyżka- lub 1,5 jeśli mamy płaskie łyżki. Woda powinna być tak słona, że aż gorzka. Ogórki zalewa się jeszcze gorącą wodą, najlepiej jest je czymś przycisnąć aby nie wypływały. Po trzech dniach będą gotowe.
Smacznego :)