Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłam się oprzeć, małosolne przed połowa kwietnia!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 960
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 960
Składniki
Ogórki najlepiej zostawić w zimnej wodzie na godzinę. Potem myje się je dokładnie i odcina końcówki- szybciej przejdą smakiem. Ogórki układa się w słoju, dodaje się, czosnek, łodyżki kopru i coś dla ostrości, u mnie chili w płatkach. W zagotowanej wodzie rozpuszcza się sól. Powinna to być bardzo czubata łyżka- lub 1,5 jeśli mamy płaskie łyżki. Woda powinna być tak słona, że aż gorzka. Ogórki zalewa się jeszcze gorącą wodą, najlepiej jest je czymś przycisnąć aby nie wypływały. Po trzech dniach będą gotowe.
Smacznego :)