Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w postaci pasty, doskonała do kanapek i wędlin - świetny zamiennik ketchupu. W tej wersji jest mocno pikantna, otulona intensywnym smakiem i aromatem czosnku.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 294
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 44
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 74
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 139
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17056
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 361
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 294
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 44
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 74
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 139
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17056
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 361
Składniki
Wszystkie papryki myjemy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pokrojoną paprykę podsmażamy na oliwie z oliwek i zalewamy przecierem pomidorowym wymieszanym z cukrem i mielonymi paprykami. Dusimy pod przykryciem do odparowania płynów. Na 5 minut przed końcem duszenia dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie zawartość patelni przekładamy do naczynia, dodajemy 4 łyżki octu jabłkowego i miksujemy za pomocą blendera. Powstałą masę jeszcze raz zagotowujemy i przekładamy do słoiczków. Życzę smacznego! :)