Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w postaci pasty, doskonała do kanapek i wędlin - świetny zamiennik ketchupu. W tej wersji jest mocno pikantna, otulona intensywnym smakiem i aromatem czosnku.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 776
Dziś do pracy.
Odsłon: 246
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1645
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 168
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 776
Dziś do pracy.
Odsłon: 246
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1645
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 168
Składniki
Wszystkie papryki myjemy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pokrojoną paprykę podsmażamy na oliwie z oliwek i zalewamy przecierem pomidorowym wymieszanym z cukrem i mielonymi paprykami. Dusimy pod przykryciem do odparowania płynów. Na 5 minut przed końcem duszenia dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie zawartość patelni przekładamy do naczynia, dodajemy 4 łyżki octu jabłkowego i miksujemy za pomocą blendera. Powstałą masę jeszcze raz zagotowujemy i przekładamy do słoiczków. Życzę smacznego! :)