Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w postaci pasty, doskonała do kanapek i wędlin - świetny zamiennik ketchupu. W tej wersji jest mocno pikantna, otulona intensywnym smakiem i aromatem czosnku.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 44
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3573
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 125
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 852
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 44
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3573
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 125
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 852
Składniki
Wszystkie papryki myjemy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pokrojoną paprykę podsmażamy na oliwie z oliwek i zalewamy przecierem pomidorowym wymieszanym z cukrem i mielonymi paprykami. Dusimy pod przykryciem do odparowania płynów. Na 5 minut przed końcem duszenia dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie zawartość patelni przekładamy do naczynia, dodajemy 4 łyżki octu jabłkowego i miksujemy za pomocą blendera. Powstałą masę jeszcze raz zagotowujemy i przekładamy do słoiczków. Życzę smacznego! :)