Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki na zimę zapraszam po przepis
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4204
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4204
Składniki
Do każdego słoika daje na dno plaster cebuli ,ząbek czosnku ,kilka listków selera ,baldach kopru pare kawałeczków papryki i po kilka ziarna gorczycy ,pieprzu ziela angielskiego ,szczypta kminku i listek laurowy .
Zalewa ;wodę z octem solą i cukrem zagotowuje następnie dodaję keczup i mielone papryki mieszam odstawiam do ostygnięcia.
Umyte ogórki kroje na 4 i ciasno układam na stojąco w słoiczkach tak by nie wystawały nadmiar obcinam. Słoiki zalewam ostudzoną zalewą i pasteryzuję na mokro w garnku wylodzonym ścierką by słoiki nie pękły.
Pasteryzacja 10-15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Gotowe słoiki wyjmuje odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .