Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki na zimę zapraszam po przepis
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68700
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2091
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68700
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2091
Składniki
Do każdego słoika daje na dno plaster cebuli ,ząbek czosnku ,kilka listków selera ,baldach kopru pare kawałeczków papryki i po kilka ziarna gorczycy ,pieprzu ziela angielskiego ,szczypta kminku i listek laurowy .
Zalewa ;wodę z octem solą i cukrem zagotowuje następnie dodaję keczup i mielone papryki mieszam odstawiam do ostygnięcia.
Umyte ogórki kroje na 4 i ciasno układam na stojąco w słoiczkach tak by nie wystawały nadmiar obcinam. Słoiki zalewam ostudzoną zalewą i pasteryzuję na mokro w garnku wylodzonym ścierką by słoiki nie pękły.
Pasteryzacja 10-15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Gotowe słoiki wyjmuje odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .