Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pikle w zalewie curry powinien wypróbować każdy miłośnik przetworów i kiszonek. Przygotuj zapas takich pikli na zimę. Są niezwykle zdrowe i obłędnie pyszne. Idealnie rozgrzeją podczas chłodnych dni i wzmocnią odporność.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2732
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 540
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 180
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 546
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2732
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 540
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 180
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 546
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 214
Składniki
Gdy zalewa będzie chłodna, przelej ją do słoików z warzywami. Zakręć szczelnie pokrywkę i pasteryzuj przez 10 minut.
Szklane słoje przełóż do chłodnego i ciemnego miejsca, ułożone dnem do góry. Trzymaj tak przez 3-4 tygodnie. Pikle w curry gotowe!
Na początku umyj i osusz dokładnie ogórki i marchewki. Ogórki zetrzyj na cienkie plasterki. Marchewkę obierz i zetrzyj w talarki. Cebulę pokrój w pióra. Wszystkie warzywa włóż do głębokiej miski.
Warzywa zasyp dwiema łyżkami soli i zalej zimną wodą. Przemieszaj i odstaw na dwie godziny.
Po tym czasie odcedź warzywa i następnie przepłucz dokładnie pod wodą.
Teraz przyrządź zalewę. Weź wszystkie składniki na zalewę i umieść je w garnku. Zagotuj, a następnie obniż nieco ogień i gotuj do rozpuszczenia soli i cukru. Odstaw do wystygnięcia.
Przygotuj czyste słoje. Do każdego z nich wrzuć jeden, obrany ząbek czosnku, a następnie warzywa ciasno, pozostawiając jednak miejsce na zalewę.