Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 323
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2756
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14439
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 323
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2756
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14439
Składniki
Umyte większe ogórki obieram ze skorki i kroje na 4 części .Do słoików na dno daje plaster cebuli kilka plasterków marchewki, listek selera, baldach kopru i ząbek czosnku oraz po troszku ziarna gorczycy i ziela angielskiego listek laurowy.
Pokrojone i obrane ogórki ciasno układam w słoikach następnie gotuje zalewę z wody, cukru, soli ,octu i kurkumy i gorąca zalewa zalewam słoiki z tej porcji zalewy wyszły 4 sztuki litrowych . Słoiki pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku ,Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły podczas gotowania mają być zakryte wodą do polowy ,po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem by wieczka dobrze złapały. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.