Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowe pikle z ogórków i pomidorów do słoików zapraszam po przepis
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 235
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 235
Składniki
Warzywa myje, marchew obieram kroje w cienkie plasterki ,tak samo cebula p plasterki oraz ogórki. Do każdego słoika na dno daje plaster cebuli, kilka plasterków marchewki kilka ziaren pieprzu listek laurowy ziarna gorczycy, listek natki selera kawałek kopru.
Do każdego słoika kroje warstwę pomidora w plastry daj warstwę ogórków następnie cebula ,marchew listek selera i koper i koleina warstwa pomidora i ogórka i tak nakładam do wszystkich słoików u mnie 5 szt .
Wodę z octem cukrem i sola zagotować i przestudzić zalewy starcza na 4 słoiki litrowe. Ostudzoną zalewą zalewam słoiki i pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku .Dno garnka wykladam ścierką by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie co najmniej do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem Pikle są wspaniałym dodatkiem do dan mięsnych i obiadów. Po dokładne wykonanie zapraszam na film