Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle z warzyw na zimę do słoików zapraszam po przepis
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1208
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1208
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Kalafior pokroić w drobne różyczki, marchewki w cienkie plasterki, ogórki 1w plasterki, pomidory w plasterki, cebule w plasterki, papryki w paski lub kostkę, Czosnek obrać 1-2 ząbki czosnku do słoika, pieprz w ziarnkach kilka , liść ludowy, ziele angielskie kilka na dno każdego słoika.
Warzywa na przemian układam warstwami w słoikach. Zalewa :6 szk wody, 1 szk octu, 1szk cukru, 2 łyżki soli zalewę zagotować i zalewam, warzywa w słoikach Do każdego słoika dodatkowo na wierzch 2 łyżki oleju. Słoiki wycieram zakręcam i należy pasteryzować 15-20 minut od momentu zgotowania sie wody w garnku . Na dno garnka daję ścierkę by słoiki nie pękły. Po pasteryzacji słoiki odwracam do góry dnem i8 zostawiam by wystygły .Po dokładne wykonanie zapraszam na film.