Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane grzybki to fajna przekąska , która sprawdza się na różnych imprezach okolicznościowych. Przepis na te grzybki jest prosty , nieskomplikowany a grzybki pyszne. Polecam
garnek, sitko, nożyk, słoiki, łyżka, szklanka,
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 9
Pyszne i chrupiące zapiekanki z pieczarkami i surówka
Odsłon: 848
Charczo to tradycyjna zupa gruzińska, która jest wyjątkowo pożywna i syci na...
Odsłon: 152
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 9
Pyszne i chrupiące zapiekanki z pieczarkami i surówka
Odsłon: 848
Charczo to tradycyjna zupa gruzińska, która jest wyjątkowo pożywna i syci na...
Odsłon: 152
Składniki
Twarde, zdrowe grzybki oczyścić umyć, przełożyć do garnka i zalać zimną wodą tak by grzybki były zakryte. Dodać soli i gotować 5 - 8 minut. Ugotowane grzyby odcedzić na sitku , przepłukując zimną wodą. W osobnym garnku ugotować zalewę. Do garnka wlać wodę, dodać sól oraz pokrojoną w piórka cebulę, doprowadzić do zagotowania. Gotować około 10 minut , pod koniec gotowania wlać ocet i jeszcze raz zagotować. Wyłączyć. Do czystych wyparzonych słoików powkładać po liściu laurowym , gorczycę oraz ziarenka ziela angielskiego, włożyć po 2 - 3 plasterki marchewki, włożyć grzybki i zalać przygotowaną zalewą. Słoiki dobrze zakręcić , następnie pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania wody. Po zagotowaniu słoiki obrócić do góry dnem . Smacznego
Grzybki po pasteryzacji.