Do góry

Przetwory Przepis na:

Pomidory bez skórki do słoików

Pomidory bez skórki do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 444

Dodano:

Odsłon: 934

Pomidory do słoików Zapraszam po przepis

Składniki

  • Pomidory dowolna ilość
  • sól do przetworów
  • cukier
  • kminek cały
  • Olej łyżka do każdego słoika
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pomidory bez skórki do słoików

Przygotowanie

  1. Umyte pomidory nacinam na wierzchu na krzyżyk i wrzucam na 5 minut do wrzątku by sparzyć skórkę wyciągam i obieram ze skórki i kroję w kostkę wycinam twarde części w pomidorach .do miski gdzie mam pokrojone około 2 kg pomidorów daję łyżkę soli do przetworów ,łyżkę kminku ,2 łyżki cukru mieszam i wkładam do słoików na wierzch każdego słoika łyżka oleju i zakręcam ranty wycieram by były suche .

  2. Nałożone do słoików pomidory będą wymagały pasteryzacji ,ja pasteryzuję na mokro 20 -30 minut po wyjęciu odwracam do góry dnem ,po dokładne wykonanie zapraszam na film

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń