Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory do słoików Zapraszam po przepis
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 320
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2753
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14439
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 320
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2753
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14439
Składniki
Umyte pomidory nacinam na wierzchu na krzyżyk i wrzucam na 5 minut do wrzątku by sparzyć skórkę wyciągam i obieram ze skórki i kroję w kostkę wycinam twarde części w pomidorach .do miski gdzie mam pokrojone około 2 kg pomidorów daję łyżkę soli do przetworów ,łyżkę kminku ,2 łyżki cukru mieszam i wkładam do słoików na wierzch każdego słoika łyżka oleju i zakręcam ranty wycieram by były suche .
Nałożone do słoików pomidory będą wymagały pasteryzacji ,ja pasteryzuję na mokro 20 -30 minut po wyjęciu odwracam do góry dnem ,po dokładne wykonanie zapraszam na film