Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory do słoików Zapraszam po przepis
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1197
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1197
Składniki
Umyte pomidory nacinam na wierzchu na krzyżyk i wrzucam na 5 minut do wrzątku by sparzyć skórkę wyciągam i obieram ze skórki i kroję w kostkę wycinam twarde części w pomidorach .do miski gdzie mam pokrojone około 2 kg pomidorów daję łyżkę soli do przetworów ,łyżkę kminku ,2 łyżki cukru mieszam i wkładam do słoików na wierzch każdego słoika łyżka oleju i zakręcam ranty wycieram by były suche .
Nałożone do słoików pomidory będą wymagały pasteryzacji ,ja pasteryzuję na mokro 20 -30 minut po wyjęciu odwracam do góry dnem ,po dokładne wykonanie zapraszam na film