Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory do słoików Zapraszam po przepis
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22619
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 494
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22619
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 494
Składniki
Umyte pomidory nacinam na wierzchu na krzyżyk i wrzucam na 5 minut do wrzątku by sparzyć skórkę wyciągam i obieram ze skórki i kroję w kostkę wycinam twarde części w pomidorach .do miski gdzie mam pokrojone około 2 kg pomidorów daję łyżkę soli do przetworów ,łyżkę kminku ,2 łyżki cukru mieszam i wkładam do słoików na wierzch każdego słoika łyżka oleju i zakręcam ranty wycieram by były suche .
Nałożone do słoików pomidory będą wymagały pasteryzacji ,ja pasteryzuję na mokro 20 -30 minut po wyjęciu odwracam do góry dnem ,po dokładne wykonanie zapraszam na film