Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory na zimę bardzo prosty przepis
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7703
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2915
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7703
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2915
Składniki
Umyte pomidory kroje mniejsze kawałki na 4 części wykrawam twarda cześć lub jakieś uszkodzone ciasno układam do słoików do każdego słoika daje łyżeczkę soli do przetworów pól łyżeczki cukru i kminku słoiki zakręcam. Pomidory w słoikach pasteryzuje na mokro 20 -30 minut od momentu zagotowania wody w garnku ,pomidory podczas pasteryzacji opadną w slipkach i wytężą sok .na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły woda ma prawie zakrywać słoiki po wieczka, po pasteryzacji sprawdzam czy wieczka dobrze są dokręcone i odwracam do góry dnem zostawiam do ostygnięcia . Takie pomidory rozdrabniam Benderem i używam do zup i sosów zimą .Po dokładne wykonanie zapraszam na film