Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na zrobienie zapasów na zimę. Dzisiaj zamykam w słoikach smak pysznych pomidorów. Pomidory po fińsku to bardzo szybki i łatwy sposób na zakonserwowanie tych pysznych owoców. Proporcje podane są na 1 kg pomidorów oraz 1l wody, aby łatwiej Wam było dostosować je do Waszych ilości składników.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 786
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5584
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9423
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 207
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 786
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5584
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9423
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 207
Składniki
Cebule obrać i pokroić w talarki. Pokrojona cebule ułożyć na durszlaku i przelać wrzącą wodą. Cześć cebuli ułożyć na dnie słoików i ułożyć na niej pokrojone w ćwiartki pomidory. Na pomidorach ułożyć warstwę cebuli. Do każdego słoika wsypać kilka ziaren pieprzu i dodać po jednym listku laurowym.
Zrobić zalewę: w garnku zagotować wodę z sola cukrem i octem. Gorącą zalewą zalać pomidory. Słoiki szybko zakręcić. Słoiki jak i zakrętki powinny być dobrze wyparzone przed użyciem.
Słoiki pasteryzować: Zakręcone słoiki wstawić do dużego garnka wyłożonego ściereczką kuchenna i zalać je do 3/4 wysokości gorącą wodą . Słoiki gotować przez 10 minut od momentu zagotowania wody.