Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na zrobienie zapasów na zimę. Dzisiaj zamykam w słoikach smak pysznych pomidorów. Pomidory po fińsku to bardzo szybki i łatwy sposób na zakonserwowanie tych pysznych owoców. Proporcje podane są na 1 kg pomidorów oraz 1l wody, aby łatwiej Wam było dostosować je do Waszych ilości składników.
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 164
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1367
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 406
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 744
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 164
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1367
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 406
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 744
Składniki
Cebule obrać i pokroić w talarki. Pokrojona cebule ułożyć na durszlaku i przelać wrzącą wodą. Cześć cebuli ułożyć na dnie słoików i ułożyć na niej pokrojone w ćwiartki pomidory. Na pomidorach ułożyć warstwę cebuli. Do każdego słoika wsypać kilka ziaren pieprzu i dodać po jednym listku laurowym.
Zrobić zalewę: w garnku zagotować wodę z sola cukrem i octem. Gorącą zalewą zalać pomidory. Słoiki szybko zakręcić. Słoiki jak i zakrętki powinny być dobrze wyparzone przed użyciem.
Słoiki pasteryzować: Zakręcone słoiki wstawić do dużego garnka wyłożonego ściereczką kuchenna i zalać je do 3/4 wysokości gorącą wodą . Słoiki gotować przez 10 minut od momentu zagotowania wody.