Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory z własnej uprawy, przepis wygrzebany gdzieś z internetu, nieco zmodyfikowany i oto fajna propozycja na zdrowe pomidory na zimowe dni.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21768
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 425
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 300
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21768
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 425
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 300
Składniki
Pomidory dokładnie umyć, jeżeli są małe to nie kroimy, jeśli duże to można pokroić w ćwiartki. Pomidory, które wkładamy w całości należy nakłuć wykałaczką przynajmniej w dwóch miejscach. Słoiki myjemy i wkładamy do nich przygotowane pomidory. Do każdego słoika dodajemy, bazylię, czosnek, natkę pietruszki.
Wodę z solą wymieszać i zalać przygotowane pomidory w słoikach (zimna zalewa). Zakręcić. Pasteryzować około 15 minut.