Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory z własnej uprawy, przepis wygrzebany gdzieś z internetu, nieco zmodyfikowany i oto fajna propozycja na zdrowe pomidory na zimowe dni.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Składniki
Pomidory dokładnie umyć, jeżeli są małe to nie kroimy, jeśli duże to można pokroić w ćwiartki. Pomidory, które wkładamy w całości należy nakłuć wykałaczką przynajmniej w dwóch miejscach. Słoiki myjemy i wkładamy do nich przygotowane pomidory. Do każdego słoika dodajemy, bazylię, czosnek, natkę pietruszki.
Wodę z solą wymieszać i zalać przygotowane pomidory w słoikach (zimna zalewa). Zakręcić. Pasteryzować około 15 minut.