Do góry

Przetwory Przepis na:

Powidła śliwkowe bez mieszania

Powidła śliwkowe bez mieszania

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 890

Dodano:

Odsłon: 20729

W tym sezonie śliwkowym raz już robiłam powidła,tylko niestety cały czas stałam przy kuchni i mieszałam,a tych nie wolno mieszać choć by Was " łapki"swędziały jak nie wiem co i nie można nakrywać.Po 5-6 godz macie pyszne gotowe powidła.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śliwki umyć,wydrylować i włożyć do garnka przesypując kilka razy cukrem.Na wierzchu powinien być cukier.Całość polać octem.Zostawić na noc na małym palniku (nie włączonym) Rano nie przestawiając garnka włączyć kuchenkę i wolno " pyrkać" 6 godz (nie mieszać choć by Was siłą zmuszali) Po tym czasie wyłączyć kuchnię pomieszać powidła i gorące nakładać do słoików. Odwrócić Nie pasteryzować.SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 23 lipca 2018 Interesujący pomysł wart wypróbowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gogusia 02 października 2013 Na drzewie jeszcze mam trochę śliwek późniejszych, więc dla przekonania się jutro działam :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 02 października 2013 Renko,świetny przepis,zabieram do siebie,zwiążę rączki by nie kusiły i do roboty:) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 02 października 2013 Reniu:)))
w przyszłym roku zrobię twoje:)))
już bym je zjadła:)))
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 01 października 2013 zawsze byłam ciekawa tego przepisu, trzeba wypróbować koniecznie :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń