Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 968
Dodano: 30.09.2013
Odsłon: 21314
Śliwki umyć,wydrylować i włożyć do garnka przesypując kilka razy cukrem.Na wierzchu powinien być cukier.Całość polać octem.Zostawić na noc na małym palniku (nie włączonym) Rano nie przestawiając garnka włączyć kuchenkę i wolno " pyrkać" 6 godz (nie mieszać choć by Was siłą zmuszali) Po tym czasie wyłączyć kuchnię pomieszać powidła i gorące nakładać do słoików. Odwrócić Nie pasteryzować.SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

ErJot 23 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Interesujący pomysł wart wypróbowania.0 Kto głosował? | Odpowiedz

gogusia 02 października 2013Zgłoś do usunięcia
Na drzewie jeszcze mam trochę śliwek późniejszych, więc dla przekonania się jutro działam :)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 02 października 2013Zgłoś do usunięcia
Renko,świetny przepis,zabieram do siebie,zwiążę rączki by nie kusiły i do roboty:) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

paskudna2206 02 października 2013Zgłoś do usunięcia
Reniu:)))w przyszłym roku zrobię twoje:)))
już bym je zjadła:)))
Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 01 października 2013Zgłoś do usunięcia
zawsze byłam ciekawa tego przepisu, trzeba wypróbować koniecznie :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz