Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym sezonie śliwkowym raz już robiłam powidła,tylko niestety cały czas stałam przy kuchni i mieszałam,a tych nie wolno mieszać choć by Was " łapki"swędziały jak nie wiem co i nie można nakrywać.Po 5-6 godz macie pyszne gotowe powidła.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Śliwki umyć,wydrylować i włożyć do garnka przesypując kilka razy cukrem.Na wierzchu powinien być cukier.Całość polać octem.Zostawić na noc na małym palniku (nie włączonym) Rano nie przestawiając garnka włączyć kuchenkę i wolno " pyrkać" 6 godz (nie mieszać choć by Was siłą zmuszali) Po tym czasie wyłączyć kuchnię pomieszać powidła i gorące nakładać do słoików. Odwrócić Nie pasteryzować.SMACZNEGO!