Do góry

Przetwory Przepis na:

Powidła z kiwi.

Powidła z kiwi.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1710 Ocena: 27586

Dodano:

Odsłon: 488

Pyszne, zdrowe, bogate w witaminy powidła z kiwi. Idealne do ciast i serników.

Składniki

  • owoce kiwi 1 kg
  • cukier trzcinowy 50 dag
  • sok z połowy cytryny
  • żelfix Dr.Oetker 40 g
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Powidła z kiwi.

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy słoiczki, myjemy, wyparzamy. Do garnczka emaliowanego wsypujemy obrane i pokrojone w kostkę kiwi. Dodajemy żelfix i dokładnie mieszamy doprowadzając do zagotowania. Do gotujących się kiwi dodajemy cukier i gotujemy 5 minut cały czas mieszając. Po 5 minutowym gotowaniu mieszamy do momentu aż zniknie piana która wytworzyła się podczas gotowania. Gorącą masę wlewamy do słoiczków, do pełna. Słoiczki zakręcamy i przewracamy do góry dnem na 5 minut. Po 5 minutach odwracamy słoiczki i studzimy.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń