Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas robienia powideł ruszył pełną parą :) Te ze śliwek węgierek, wg. mnie, nie mają sobie równych.
Witam, dzisiaj zapraszam ponownie na przepyszny kompot. Jabłka i śliwka to ju...
Odsłon: 3152
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 201
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 2415
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 973
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 113
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 201
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 2415
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 973
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 113
Składniki
Śliwki umyć, usunąć pestki i rozgotować pod przykryciem w małej ilości wody lub rozparować wstawiając przykryte naczynie do niezbyt gorącego piekarnika.
Zapobiega to przypalaniu i pryskaniu, a przede wszystkim przyspiesza odparowywanie. Gdy masa staje się gęsta tak, że powidła spadają płatami z łyżki, należy przełożyć je do wcześniej wyparzonych słoików, zakręcić nakrętkami, odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.
Do powideł ze śliwek węgierek można dodać, krótko przed końcem gotowania, cukier w ilości 150 g na 1 kg śliwek.
Powidła można smażyć partiami nawet przez kilka dni.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Kiszony młody czosnek.
Przetwory
Zalewa na ogórki małosolne
Przetwory
Ogórki małosolne z woreczka
Przetwory
Kiszone rzodkiewki
Kiszony młody czosnek.
Kiszony, młody czosnek jest smaczny i zdrowy, polecam tym którzy lubią jeść c...
Odsłon: 113
Zalewa na ogórki małosolne
Ogórki małosolne to chyba najbardziej wytęskniony przysmak wczesnego lata. Is...
Odsłon: 2734