Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier z zielonych pomidorów jest łagodniejszy w smaku niż ten z czerwonych. Idealnie komponuje się z korzennymi przyprawami oraz curry.
przecierak do warzyw
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 55
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 290
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 558
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3394
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 55
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 290
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 558
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3394
Składniki
Umyte i pokrojone w kawałki solę i pozostawiam na około 4 godziny by puściły sok. Następnie gotuję pod przykryciem na średnim do miękkości pomidorów. Co jakiś czas mieszam by nie przywarły do dna garnka.
Następnie ciepłe pomidory przecieram za pomocą przecieraka do warzyw. Uzyskany mus gotuję z masłem(dodatek masła redukuje powstawanie piany podczas gotowania) i pieprzem ziołowym ciągle mieszając, aż sok odparuje. Gorący mus wlewam do wyparzonych słoików o różnej pojemności. Zakręcam. Odwracam do góry dnem. Przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia. Wystudzone przechowuję w suchym ciemnym miejscu.
Tak przygotowane przeciery polecam do przygotowania zup, potrawki z dodatkiem ryb lub drobiu oraz domowego curry.