Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić zapas puree z dyni Później mamy już, gotowy dodatek do różnych dań. Można dodawać do ciast, pieczywa, placków, zupy. Pełna dowolność.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8661
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7257
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4960
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327920
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8661
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7257
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4960
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327920
Składniki
Dynię umyć i pokroić. Wykroić środki z pestkami. Pestki możecie ususzyć. Części dyni, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
U mnie, wyszły dwie blaszki z piekarnika. Tak przygotowaną dynię, wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec 40-45 minut. Do miękkości. Upieczoną dynię, wystudzić. Obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną dynię, zblendować na gładką masę. Puree gotowe. Ja podzieliłam na równe porcje, po 250 g. i zamroziłam.