Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić zapas puree z dyni Później mamy już, gotowy dodatek do różnych dań. Można dodawać do ciast, pieczywa, placków, zupy. Pełna dowolność.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418958
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418958
Składniki
Dynię umyć i pokroić. Wykroić środki z pestkami. Pestki możecie ususzyć. Części dyni, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
U mnie, wyszły dwie blaszki z piekarnika. Tak przygotowaną dynię, wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec 40-45 minut. Do miękkości. Upieczoną dynię, wystudzić. Obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną dynię, zblendować na gładką masę. Puree gotowe. Ja podzieliłam na równe porcje, po 250 g. i zamroziłam.