Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić zapas puree z dyni Później mamy już, gotowy dodatek do różnych dań. Można dodawać do ciast, pieczywa, placków, zupy. Pełna dowolność.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 496
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 496
Składniki
Dynię umyć i pokroić. Wykroić środki z pestkami. Pestki możecie ususzyć. Części dyni, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
U mnie, wyszły dwie blaszki z piekarnika. Tak przygotowaną dynię, wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec 40-45 minut. Do miękkości. Upieczoną dynię, wystudzić. Obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną dynię, zblendować na gładką masę. Puree gotowe. Ja podzieliłam na równe porcje, po 250 g. i zamroziłam.