Do góry

Przetwory Przepis na:

Puree z dyni

Puree z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 740

Dodano:

Odsłon: 213

Warto zrobić zapas puree z dyni Później mamy już, gotowy dodatek do różnych dań. Można dodawać do ciast, pieczywa, placków, zupy. Pełna dowolność.

Składniki

  • 1 duża dynia, lub kilka mniejszych
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię umyć i pokroić. Wykroić środki z pestkami. Pestki możecie ususzyć.
    Części dyni, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. U mnie, wyszły dwie blaszki z piekarnika.
    Tak przygotowaną dynię, wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni
    i piec 40-45 minut. Do miękkości.
    Upieczoną dynię, wystudzić. Obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
    Tak przygotowaną dynię, zblendować na gładką masę. Puree gotowe.
    Ja podzieliłam na równe porcje, po 250 g.
    i zamroziłam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń