Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa kiszonka z rabarbaru. Pokrojone i obrane łodygi rabarbaru kiszone w miodzie i korzennych przyprawach. Do przygotowania tej kiszonki najlepiej wybrać łagodny miód, np.: akacjowy, wielokwiatowy lub lipowy. Dla podkręcenia smaku warto wzbogacić kiszonkę o goździki, gwiazdki anyżu, cynamon i laskę wanilii. Po upływie około 3-4 tygodni kiszony rabarbar w miodzie będzie gotowy do jedzenia. Serwuj go jako dodatek do kanapek, pieczonych mięs lub serów.
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17435
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 847
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4538
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17435
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 847
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4538
Składniki
Łodygi rabarbaru obierz, pokrój na 3-4 cm kawałki i przełóż do czystych, osuszonych słoików.
Miód lekko podgrzej w rondelku lub w kuchence mikrofalowej (ustaw kuchenkę na 800 W i wstaw miód na około 15 sekund). Uwaga - miód powinien być ciepły, nie gorący.
Do każdego słoiczka rozłóż równomiernie: laski cynamonu i wanilii, gwiazdki anyżu oraz goździki. Składniki zalej płynnym miodem.
Słoiczki zakręć. Odstaw w ciepłe miejsce. Po upływie 3-4 tygodni rabarbar kiszony w miodzie będzie gotowy do jedzenia. Serwuj go jako dodatek do pieczonych lub grillowanych mięs. Możesz wykorzystać go również do sałatki lub podać z deską serów.