Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimę jak znalazł. Nie wiem co sprawia, że jest taka dobra... ale jest
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6703
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6703
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Składniki
Ogórki obrać i pokroić w talarki.
Marchew starkować - na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w półtalarki.
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i dodać: sól, cukier, ocet i olej – wymieszać i pozostawić na 4 godz.
Po 4 godzinach sałatkę układać ciasno w słoikach , na wierzch dać 2 –3 łyżki powstałego z sałatki soku.
Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 min.