Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam sałatkę z ogórków w zalewie musztardowej.Świetny dodatek obiadowy. Przepis na jeden litr wody, łatwo dopasować do ilości ogórków jaką posiadamy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11022
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1186
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11673
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1017
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11022
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1186
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11673
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1017
Składniki
Ogórki obieram i kroję na plastry. Do niedużych słoików (0,25l) Do słoika wrzucam ziele angielskie, listek laurowy, baldachim kopru (nieduży), plasterek cebuli oraz pokrojone ogórki.
Wodę z cukrem, octem, musztardą i solą zagotowuję a następnie zalewam słoiki. Pasteryzuję około 5 minut od zagotowania wody. Polecam musztardę chrzanową, wydaje mi się że nadaje się najlepiej do ogórków.