Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna sałatka pełna wartości świeżych warzyw. Zamknięte słońce w słoikach. Ponieważ wszystkie sałatki są wieloskładnikowe i trudno byłoby później zgadnąć która to więc tę nazwałam 12 godzin. To jest tyle ile czeka się na zrobienie do końca przepisu.
duża miska lub rondel, duża drewniana łyżka do mieszania.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1103
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1103
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Oczywiście wszystkie warzywa umyć, potem ogórki obrać i poszatkować w plasterki, cebulę obrać i pokroić w pół plasterki. Ogórki i cebulę zasypać solą i odstawić na 1 godzinę.
Marchew zetrzeć na grubych oczkach, paprykę w paski na szatkownicy, Po godzinie z ogórków zlać sok, nie wyciskać. Dodać marchew i paprykę, olej, cukier, ocet, czosnek w plastrach i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie wszystko z zalewą lekko ugniatając włożyć do słoików. Do każdego słoika na wierzch wlać resztę zalewy. Po osuszeniu brzegu słoików i wytarciu nakrętek zamykamy słoiki i pasteryzujemy 20 min od zagotowania.