Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna sałatka pełna wartości świeżych warzyw. Zamknięte słońce w słoikach. Ponieważ wszystkie sałatki są wieloskładnikowe i trudno byłoby później zgadnąć która to więc tę nazwałam 12 godzin. To jest tyle ile czeka się na zrobienie do końca przepisu.
duża miska lub rondel, duża drewniana łyżka do mieszania.
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 35
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 333
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 35
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 333
Składniki
Oczywiście wszystkie warzywa umyć, potem ogórki obrać i poszatkować w plasterki, cebulę obrać i pokroić w pół plasterki. Ogórki i cebulę zasypać solą i odstawić na 1 godzinę.
Marchew zetrzeć na grubych oczkach, paprykę w paski na szatkownicy, Po godzinie z ogórków zlać sok, nie wyciskać. Dodać marchew i paprykę, olej, cukier, ocet, czosnek w plastrach i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie wszystko z zalewą lekko ugniatając włożyć do słoików. Do każdego słoika na wierzch wlać resztę zalewy. Po osuszeniu brzegu słoików i wytarciu nakrętek zamykamy słoiki i pasteryzujemy 20 min od zagotowania.