Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wg mnie najlepsza z najlepszych. Lekko ostra o winno- słodkim smaku. Polecam gorąco.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1018
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2008
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 473
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1018
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2008
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 473
Składniki
Grzyby gotować 10 minut w osolonej wodzie. Przelać na sito i dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Zeszklić. Uważać by cebuli nie zrumienić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i dołożyć pokrojone w grube paski grzyby.Zmniejszyć ogień, smażyć około 10 minut, często mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Zestawić z ognia. Składniki zalewy zagotować. Połączyć z grzybami. Wymieszać i smażyć wszystko 5 minut. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut.