Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wg mnie najlepsza z najlepszych. Lekko ostra o winno- słodkim smaku. Polecam gorąco.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 706
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 706
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Grzyby gotować 10 minut w osolonej wodzie. Przelać na sito i dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Zeszklić. Uważać by cebuli nie zrumienić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i dołożyć pokrojone w grube paski grzyby.Zmniejszyć ogień, smażyć około 10 minut, często mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Zestawić z ognia. Składniki zalewy zagotować. Połączyć z grzybami. Wymieszać i smażyć wszystko 5 minut. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut.