Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja dla tych, którzy wypełniają swoje spiżarnie, zamykając pyszne warzywa i ich witaminy w słoikach, na zimę. Sałatka królewska to bardzo smaczna sałatka z użyciem kilku warzyw. Idealna wiec dla tych, którzy cieszą się własnymi zbiorami. Ta wieloskładnikowa sałatka jest bardzo łatwa do przygotowania i dostarczy witamin w zimie, kiedy najbardziej ich potrzebujemy.
miska, garnek, nóź, tarka, lyzka, słoiki 1 l, zakrętki
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 214
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34110
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 512
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3252
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 214
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34110
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 512
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3252
Składniki
Kapustę oczyścić z brzydkich liści i wyciąć głąb. Pokroić na ćwiartki i poszatkować. Poszatkowana kapustę przelozyc do miski i dodać do niej pokrojoną w cienkie paski parkę, ogórek, pokrojona w piórka cebule oraz starta na tarce o grubych oczkach marchewkę. Całość zasypać sola, dodać olej dobrze wymieszać. Miskę następnie przykryć ściereczka i odstawić na godzine na bok.
Kiedy sałatka wypuści sok, przełożyć ja do garnka, dodać ocet i podgrzewać 10 minut mieszając. Jeszcze gorącą sałakę przełożyć do umytych i wyparzonych słoików. Warzywa dobrze upchnąć do 3/4 wysokości słoika. Na koniec sałatkę zalać sokami z dna garnka. Słoiki szybko zakręcić.
Jeśli sałatka jest bardzo ciepła i będzie zjedzona w niedługim czasie można ja tylko wystudzić, stawiając słoiki do góry dnem. Jeśli chcemy przechować ja na dłużej, sałatkę należy zapasteryzować 10 minut od zagotowania się wody, pod przykryciem. Smacznego!