Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta sałatka warzywna na zimę.Największa trudność to krojenie warzyw i pasteryzacja:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13053
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14379
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5944
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13053
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14379
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5944
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plastry. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Papryczkę chili także oczyszczamy z nasion i drobno siekamy. Czosnek drobno siekamy lub kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa przekładamy do misy. Dodajemy cukier,ocet,olej i sól. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 3 godz. Po tym czasie warzywa wraz z sokami,które puściły przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.