Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta sałatka warzywna na zimę.Największa trudność to krojenie warzyw i pasteryzacja:)
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30390
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2255
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30390
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2255
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plastry. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Papryczkę chili także oczyszczamy z nasion i drobno siekamy. Czosnek drobno siekamy lub kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa przekładamy do misy. Dodajemy cukier,ocet,olej i sól. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 3 godz. Po tym czasie warzywa wraz z sokami,które puściły przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.