Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta sałatka warzywna na zimę.Największa trudność to krojenie warzyw i pasteryzacja:)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5809
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12797
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 303
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5809
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12797
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 303
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plastry. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Papryczkę chili także oczyszczamy z nasion i drobno siekamy. Czosnek drobno siekamy lub kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa przekładamy do misy. Dodajemy cukier,ocet,olej i sól. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 3 godz. Po tym czasie warzywa wraz z sokami,które puściły przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.