Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta sałatka warzywna na zimę.Największa trudność to krojenie warzyw i pasteryzacja:)
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 261
Polecam.
Odsłon: 421
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 261
Polecam.
Odsłon: 421
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plastry. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Papryczkę chili także oczyszczamy z nasion i drobno siekamy. Czosnek drobno siekamy lub kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa przekładamy do misy. Dodajemy cukier,ocet,olej i sól. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 3 godz. Po tym czasie warzywa wraz z sokami,które puściły przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.