Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna sałatka warzywna na ziem zapraszam po przepis
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 300
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 236
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1359
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 300
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 236
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1359
Składniki
Kapustę szatkuje bez zgrubień ,marchew obieram ścieram na tarce o grubych oczkach ,ogórki ze skórką w pasterki ,cebula w poł piórka ,czosnek w drobna kostkę tak samo paprykę. wszystkie warzywa umieszczam w misce i sole 2 łyżkami soli do przetworów odstawiam na 2-3 godziny by puściły sok .
Gdy warzywa odstały swoje odsądzam je z soku i daje do garnka następnie dodaje przyprawy ,ocet ,olej ,cukier i całość gotuje na wolnym ogniu 20 -30 minut od czasu do czasu mieszam.
Gotowa sałatkę razem z sokiem nakładam do słoików zakręcam i pasteryzuję na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. No garnka wykladam ściereczka by słoiki nie pękły a wody tyle by słoiki były zakryte co najmniej do polowy .Sałatka stanowi wspaniały dodatek do zimowych obiadów i nie tylko ,po dokładne wykonanie zapraszam na film