Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna sałatka warzywna na ziem zapraszam po przepis
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 399
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 399
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Składniki
Kapustę szatkuje bez zgrubień ,marchew obieram ścieram na tarce o grubych oczkach ,ogórki ze skórką w pasterki ,cebula w poł piórka ,czosnek w drobna kostkę tak samo paprykę. wszystkie warzywa umieszczam w misce i sole 2 łyżkami soli do przetworów odstawiam na 2-3 godziny by puściły sok .
Gdy warzywa odstały swoje odsądzam je z soku i daje do garnka następnie dodaje przyprawy ,ocet ,olej ,cukier i całość gotuje na wolnym ogniu 20 -30 minut od czasu do czasu mieszam.
Gotowa sałatkę razem z sokiem nakładam do słoików zakręcam i pasteryzuję na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. No garnka wykladam ściereczka by słoiki nie pękły a wody tyle by słoiki były zakryte co najmniej do polowy .Sałatka stanowi wspaniały dodatek do zimowych obiadów i nie tylko ,po dokładne wykonanie zapraszam na film