Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pożywna sałatka z kapusty, marchewki, ogórka i czerwonej papryki. Stanowi doskonałe uzupełnienie dań obiadowych. Warto przygotować kilka słoiczków do spiżarni i cieszyć się smakiem chrupiących warzyw jesienią i zimą.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Kapustę poszatkować. Posolić, wymieszać i odstawić. Gdy puści sok odcisnąć i przełożyć do garnka. Dodać marchewki starte na dużych oczkach, pokrojone w zapałkę papryki, posiekane w półplastry cebule oraz pokrojone w plastry i posolone pomidory i ogórki. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Przykryć i dusić do momentu, aż papryka będzie al dente.
Wlać trochę octu. Posłodzić i posolić do smaku – sałatka powinna być słodko-kwaśna. Wymieszać i przełożyć do słoików, używając łyżki cedzakowej (lub łyżki do makaronu). Docisnąć i zakręcić.
Tak przygotowaną sałatkę można poddać pasteryzacji (w piekarniku lub w garnku z gorącą wodą).