Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pożywna sałatka z kapusty, marchewki, ogórka i czerwonej papryki. Stanowi doskonałe uzupełnienie dań obiadowych. Warto przygotować kilka słoiczków do spiżarni i cieszyć się smakiem chrupiących warzyw jesienią i zimą.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 855
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 48
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2114
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4117
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 855
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 48
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2114
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4117
Składniki
Kapustę poszatkować. Posolić, wymieszać i odstawić. Gdy puści sok odcisnąć i przełożyć do garnka. Dodać marchewki starte na dużych oczkach, pokrojone w zapałkę papryki, posiekane w półplastry cebule oraz pokrojone w plastry i posolone pomidory i ogórki. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Przykryć i dusić do momentu, aż papryka będzie al dente.
Wlać trochę octu. Posłodzić i posolić do smaku – sałatka powinna być słodko-kwaśna. Wymieszać i przełożyć do słoików, używając łyżki cedzakowej (lub łyżki do makaronu). Docisnąć i zakręcić.
Tak przygotowaną sałatkę można poddać pasteryzacji (w piekarniku lub w garnku z gorącą wodą).