Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka ogórkowa z dodatkiem cebuli i czosnku w zalewie octowej. Delikatna struktura warzyw i słodko-pikantny smak.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 476
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 476
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Z octu, wody, cukru, soli, pieprzu, ziela angielskiego i oleju zagotowujemy zalewę i odstawiamy by lekko przestygła. Ogórki obieramy i kroimy na nieco grubsze plastry. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek również obieramy i kroimy. w plasterki. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy. Dodajemy przygotowaną zalewę i odstawiamy na 6 godzin. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko uciskając. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.