Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka ogórkowa z dodatkiem cebuli i czosnku w zalewie octowej. Delikatna struktura warzyw i słodko-pikantny smak.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104544
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104544
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Składniki
Z octu, wody, cukru, soli, pieprzu, ziela angielskiego i oleju zagotowujemy zalewę i odstawiamy by lekko przestygła. Ogórki obieramy i kroimy na nieco grubsze plastry. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek również obieramy i kroimy. w plasterki. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy. Dodajemy przygotowaną zalewę i odstawiamy na 6 godzin. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko uciskając. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.