Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka ogórkowa z dodatkiem cebuli i czosnku w zalewie octowej. Delikatna struktura warzyw i słodko-pikantny smak.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 161
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 195
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 161
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 195
Składniki
Z octu, wody, cukru, soli, pieprzu, ziela angielskiego i oleju zagotowujemy zalewę i odstawiamy by lekko przestygła. Ogórki obieramy i kroimy na nieco grubsze plastry. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek również obieramy i kroimy. w plasterki. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy. Dodajemy przygotowaną zalewę i odstawiamy na 6 godzin. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko uciskając. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.