Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu sałatka, która idealnie pasuje do obiadu oraz kanapek. Do jej przygotowania wykorzystywane są tanie warzywa więc naprawdę warto ją zrobić.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12431
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 873
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12431
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 873
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy w plasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach lub na cienkie plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę lub cienkie pół plasterki. Czosnek drobno siekamy. Natkę pietruszki również drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do dużego garnka. Ocet, olej, cukier, sól i pieprz mieszamy tak by przyprawy się rozpuściły i dodajemy do garnka z warzywami. Mieszając zagotowujemy i nie przerywając mieszania gotujemy na małym ogniu 10 min. Sałatkę wraz z sokiem przekładamy do słoików lekko dociskając, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.