Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu sałatka, która idealnie pasuje do obiadu oraz kanapek. Do jej przygotowania wykorzystywane są tanie warzywa więc naprawdę warto ją zrobić.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy w plasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach lub na cienkie plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę lub cienkie pół plasterki. Czosnek drobno siekamy. Natkę pietruszki również drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do dużego garnka. Ocet, olej, cukier, sól i pieprz mieszamy tak by przyprawy się rozpuściły i dodajemy do garnka z warzywami. Mieszając zagotowujemy i nie przerywając mieszania gotujemy na małym ogniu 10 min. Sałatkę wraz z sokiem przekładamy do słoików lekko dociskając, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.