Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu sałatka, która idealnie pasuje do obiadu oraz kanapek. Do jej przygotowania wykorzystywane są tanie warzywa więc naprawdę warto ją zrobić.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1608
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 621
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1608
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 621
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy w plasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach lub na cienkie plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę lub cienkie pół plasterki. Czosnek drobno siekamy. Natkę pietruszki również drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do dużego garnka. Ocet, olej, cukier, sól i pieprz mieszamy tak by przyprawy się rozpuściły i dodajemy do garnka z warzywami. Mieszając zagotowujemy i nie przerywając mieszania gotujemy na małym ogniu 10 min. Sałatkę wraz z sokiem przekładamy do słoików lekko dociskając, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.