Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie wiem skąd taka nazwa ale sałatka bardzo smaczna
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2188
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9769
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3508
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6873
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2188
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9769
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3508
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6873
Składniki
1. ogórki poszatkować, zasypać 2 łyżkami soli, odstawić na 2 godz, 2. marchew pokroić w kostkę, podgotować w osolonej wodzie, odcedzić, 3. cebulę pokroić w półkrążki, paprykę i pomidory w kostkę, czosnek w plasterki, 4. ogórki odcisnąć z nadmiaru wody, dodać pozostałe warzywa, wymieszać, odstawić na 20 min, spróbować, w razie potrzeby dosolić, 5. składniki zalewy wymieszać, wlać do sałatki, ( jeśli ktoś lubi inne smaki, może do zalewy dodać więcej cukru lub octu ), 6. sałatkę nakładać do umytych, suchych słoików, pasteryzować ok 15-20 min, zależnie od wielkości słoików, smacznego