Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz czas więc zacznij robić przetwory do swojej spiżarni na zimę z tegorocznych warzyw.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7484
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2427
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7484
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2427
Składniki
Wykonanie: Fasolę, paprykę i cukinię wypłukać z papryki wyjąć nasiona i pokroić. Włożyć do rondla, dodać pokrojoną cebulę, pokrojone ogórki, pokrojone pomidory, zalać wrzątkiem gotować około 5 minut, następnie odcedzić. Zagotować wodę z solą, cukrem, kwaskiem, pieprzem i zielem angielskim po kilka ziaren. Przygotowane warzywa przełożyć do wyparzonych słoików, zalać zalewą, włożyć po 1 ząbku czosnku i szczelnie zakręcić pokrywką. Pasteryzować około 25 minut. Sałatka wspaniale nadaje się do wędlin i drugich dań.