Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka warzywna do słoików

Sałatka warzywna do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 2537 Ocena: 18824

Dodano:

Odsłon: 7432

Masz czas więc zacznij robić przetwory do swojej spiżarni na zimę z tegorocznych warzyw.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka warzywna do słoików

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fasolę, paprykę i cukinię wypłukać z papryki wyjąć nasiona i pokroić. Włożyć do rondla, dodać pokrojoną cebulę, pokrojone ogórki, pokrojone pomidory, zalać wrzątkiem gotować około 5 minut, następnie odcedzić. Zagotować wodę z solą, cukrem, kwaskiem, pieprzem i zielem angielskim po kilka ziaren. Przygotowane warzywa przełożyć do wyparzonych słoików, zalać zalewą, włożyć po 1 ząbku czosnku i szczelnie zakręcić pokrywką. Pasteryzować około 25 minut. Sałatka wspaniale nadaje się do wędlin i drugich dań.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń