Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna warzywna sałatka do słoików zapraszam po przepis .
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 75
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 210
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 75
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 210
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Warzywa dokładnie myje ,kapustę drobno szatkuje, marchew obieram ścieram na tarce o grubych oczkach, cebula w plasterki tak samo ogórki ze skorka we cienkie plasterki oraz cukinia w cienkie plasterki jak są gniazda nasienne wyjmuje, koper drobno kroje i czosnek też.
Warzywa umieszczam w dużej misce dodaje 2 łyżki soli do przetworów lub kamiennej ,dodaje po szklance ,wodę ,olej ,cukier i ocet wsypuje ziarna pieprzu gorczycy ziela angielskiego dokładnie mieszam i odstawiam na 2 godziny .
Warzywa daje do garnka i doprowadzam do wrzenia następnie go gorącą sałatką napełniam słoiki i zakręcam. Słoiki pasteryzuje na mokro 10 -15 minut na dno garnka daje ścierkę by nie pękły i musza być zanurzone w wodzie do polowy słoików. Słoiki po pasteryzacji wyjmuje i odwracam do góry dnem zostawiam do ostygnięcia następnie wynoszę do spiżarni smacznego