Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka warzywna na zimę do słoików- w przecierze własnym

Sałatka warzywna na zimę do słoików- w przecierze własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18868

Dodano:

Odsłon: 31768

Kolejną tradycją, przetworem który musi koniecznie znaleźć się w mojej spiżarce jest oczywiście sałatka warzywna. Jako dodatek do obiadów używam jej bardzo często.

Składniki

  • 3 kg czerwonych dojrzałych pomidorów
  • 1,2 kg cebuli
  • 1,2 kg kapusty
  • 1,2 kg ogórków gruntowych
  • 20 dag cukru
  • 1 szklanka octu
  • sól do smaku
  • liść laurowy
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka warzywna na zimę do słoików- w przecierze własnym

Przygotowanie

  1. Cebulę, kapustę i ogórki drobno poszatkować posolić do smaku i odstawić na 24 godziny. Następnie pomidory pokroić, rozgotować i przetrzeć przez sitko. Do gotowego przecieru włożyć odciśnięte warzywa z jednym pokrojonym pomidorem, zagotować, dodać cukier ocet, liść, pieprz i gotować 20 minut. Gorącą sałatkę nakładać do słoi, odwrócić do góry dnem- nie pasteryzować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń