Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejną tradycją, przetworem który musi koniecznie znaleźć się w mojej spiżarce jest oczywiście sałatka warzywna. Jako dodatek do obiadów używam jej bardzo często.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25045
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6133
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 456
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25045
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6133
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 456
Składniki
Cebulę, kapustę i ogórki drobno poszatkować posolić do smaku i odstawić na 24 godziny. Następnie pomidory pokroić, rozgotować i przetrzeć przez sitko. Do gotowego przecieru włożyć odciśnięte warzywa z jednym pokrojonym pomidorem, zagotować, dodać cukier ocet, liść, pieprz i gotować 20 minut. Gorącą sałatkę nakładać do słoi, odwrócić do góry dnem- nie pasteryzować.