Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna warzywna sałatka na zimę, idealna do dań głównych.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 163
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 197
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 163
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 197
Składniki
Wykonanie zalewy: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, mieszamy, studzimy.
Wykonanie sałatki: Kapustę szatkujemy, marchew obraną ze skórki trzemy przez duże oczka. Obrane cebule kroimy w piórka, wymyte, pozbawione pestek papryki kroimy w paski. Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy zimną zalewą i ponownie mieszamy. Sałatkę zakrywamy i odstawiamy na 2 godziny. Po dwóch godzinach ponownie mieszamy i wkładamy do słoików. Wkładamy odciśniętą z zalewy do przygotowanych słoików. Po włożeniu sałatki do słoików zalewamy każdy słoik odciśniętą zalewą do pełnego słoika, zakręcamy szczelnie każdy słoik. Pasteryzujemy 15 minut od momentu wrzenia wody. Po pasteryzacji studzimy słoiki z sałatką, po ostudzeniu wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!