Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna warzywna sałatka na zimę, idealna do dań głównych.
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 234
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 78
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 88
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 234
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 78
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 88
Składniki
Wykonanie zalewy: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, mieszamy, studzimy.
Wykonanie sałatki: Kapustę szatkujemy, marchew obraną ze skórki trzemy przez duże oczka. Obrane cebule kroimy w piórka, wymyte, pozbawione pestek papryki kroimy w paski. Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy zimną zalewą i ponownie mieszamy. Sałatkę zakrywamy i odstawiamy na 2 godziny. Po dwóch godzinach ponownie mieszamy i wkładamy do słoików. Wkładamy odciśniętą z zalewy do przygotowanych słoików. Po włożeniu sałatki do słoików zalewamy każdy słoik odciśniętą zalewą do pełnego słoika, zakręcamy szczelnie każdy słoik. Pasteryzujemy 15 minut od momentu wrzenia wody. Po pasteryzacji studzimy słoiki z sałatką, po ostudzeniu wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!