Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porą zimową brakuje na witamin które znajdują się w owocach jak również warzywach, dlatego proponuję zrobić zapasy na zimne dni zimy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2369
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3373
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1423
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2369
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3373
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1423
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Składniki
Kapustę szatkujemy. Ogórki kroimy w plastry ( nie obrane) . Z papryki usuwamy gniazda, kroimy w paseczki małe. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cukinie obieramy i kroimy w pół plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek obrany drobno kroimy. Warzywa przekładamy do miski.
Wszystkie składniki na zalewę razem mieszamy i zalewamy warzywa. Zostawiamy na 2 godziny. Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików, szczelnie zamykamy.
Pasteryzujemy 20 minut. Po pasteryzacji odwracamy słoiki do góry dnem i czekamy aż wystygną. Sałatka gotowa. Smacznego.