Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porą zimową brakuje na witamin które znajdują się w owocach jak również warzywach, dlatego proponuję zrobić zapasy na zimne dni zimy.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18466
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7050
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30611
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29353
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18466
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7050
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30611
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29353
Składniki
Kapustę szatkujemy. Ogórki kroimy w plastry ( nie obrane) . Z papryki usuwamy gniazda, kroimy w paseczki małe. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cukinie obieramy i kroimy w pół plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek obrany drobno kroimy. Warzywa przekładamy do miski.
Wszystkie składniki na zalewę razem mieszamy i zalewamy warzywa. Zostawiamy na 2 godziny. Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików, szczelnie zamykamy.
Pasteryzujemy 20 minut. Po pasteryzacji odwracamy słoiki do góry dnem i czekamy aż wystygną. Sałatka gotowa. Smacznego.