Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porą zimową brakuje na witamin które znajdują się w owocach jak również warzywach, dlatego proponuję zrobić zapasy na zimne dni zimy.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2836
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 378
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 545
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2836
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 378
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 545
Składniki
Kapustę szatkujemy. Ogórki kroimy w plastry ( nie obrane) . Z papryki usuwamy gniazda, kroimy w paseczki małe. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cukinie obieramy i kroimy w pół plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek obrany drobno kroimy. Warzywa przekładamy do miski.
Wszystkie składniki na zalewę razem mieszamy i zalewamy warzywa. Zostawiamy na 2 godziny. Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików, szczelnie zamykamy.
Pasteryzujemy 20 minut. Po pasteryzacji odwracamy słoiki do góry dnem i czekamy aż wystygną. Sałatka gotowa. Smacznego.